Tijgergarnalen recepten

De beste Tijgergarnalen recepten verzameld

Tijgergarnalen met limoendressing

Tijgergarnalen met limoendressing

Ingrediënten:

  • 600 gram tijgergarnalen met schaal
  • 3 limoenen
  • 2 eetlepels Calvé mayonaise met eieren
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 15 gram verse koriander
  • 1 groene chili peper
  • 2 eetlepels Solo vloeibaar

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 5 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
Laden...
5 sterren - gebaseerd op 1 reviews

Tijgergarnalen met limoendressing: De limoen geeft een frisse smaak aan de tijgergarnalen. De mayonaise en honing geven een lekkere romige smaak. Je krijgt een een lichte saus. De garnalen worden lekker geroosterd. De koriander en de garnalen geven een mooie kleur aan het gerecht.


Bereiding Tijgergarnalen met limoendressing:

Je hoeft bij dit gerecht de schaal niet van de garnaal af te halen. Dit mag je straks zelf doen!
Maak de limoen grondig schoon aan de buitenkant. De schil heb je dadelijk namelijk nodig. Rasp de schil dun van 2 limoenen af. Pers het sap er ook uit en bewaar dit allebei in een kom. Snijd de derde limoen in vier stukken. Uit de chili peper haal je de zaadjes en hak hem daarna fijn. Hak de koriander ook fijn.

Voeg de honing, mayonaise, limoenrasp en sap, de peper en de koriander toe. Roer dit goed door elkaar. Voeg er nog een beetje peper bij voor de smaak. De tijger garnalen kun je even in Solo leggen zodat het intrekt. Je kunt ze heerlijk roosteren op een barbecue. Helaas is dit niet altijd mogelijk in Nederland door het weer. Dan kun je ze ook roosteren in een hete grillpan. Dit duurt ongeveer 2 minuten per kant. Schep ze nu door de dressing en serveer ze met een partje limoen.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: