Tijgergarnalen recepten

De beste Tijgergarnalen recepten verzameld

Tijgergarnalen soep Thais

Tijgergarnalen soep Thais

Ingrediënten:

  • 350 gram gepelde tijgergarnalen
  • 300 gram champignons
  • 4 lente uitjes
  • 2 chilipepers
  • 2 stengels citroengras
  • 1 eetlepel geraspte limoenschil
  • 3 eetlepels limoensap
  • 1,5 liter visbouillon
  • 4 eetlepels vissaus
  • 6 takjes koriander
  • theelepel zwarte peper

Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
Laden...
5 sterren - gebaseerd op 1 reviews

Tijgergarnalen soep Thais: Het is een soep met een pittige smaak. Er zitten veel verschillende smaken door elkaar. Het is een redelijk dikke soep met een goede vulling. De vissmaak maakt de soep af. Het is het proberen zeker waard!


Bereiding Tijgergarnalen soep Thais:

Snijd de lente uitjes in ringetjes. De champignons moeten ook klein gemaakt worden. Deze hoeven niet heel klein te zijn. Rasp de schil van de limoen en doe deze in een kommetje. Pers hem nu uit in dit kommetje en laat het even staan. De chili pepers moeten ook erg klein gehakt worden. Dit geeft een pittige smaak. Het is ten slotte Thaise soep! De 2 stengels citroengras mogen gehalveerd en geplet worden.

Doe de bouillon in een pan en laat dit koken. Daarna leg je het citroengras erin. Dit geeft een sterke smaak af, daarom haal je het er na 10 minuten weer uit als het in de soep is getrokken. Voeg nu de limoensap en schil toe en de fijn gehakte peper en vissaus. Roer dit goed door. Daarna mogen ook de tijgergarnalen, champignons en lente ui erbij. De versgemalen peper mag er als laatste bij. Laat het even op een zacht vuurtje borrelen.
Roer er na 5 minuten de koriander doorheen en schep dan mooi in een kom!


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: